Trampoline doek

Zit er een gaatje of beschadiging in je trampoline doek, dan is het van groot belang om dit te vervangen. Als het gaat scheuren kan dit namelijk gevaarlijke situaties opleveren. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw trampoline doek zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

Aantal veren:

Het is van belang naar het aantal veren te kijken waarvoor het aan te schaffen doek geschikt is. Niet alle doeken passen op alle trampolines van de zelfde maat. Doordat bijvoorbeeld de ene trampoline van 244 cm 60 veren heeft en de andere 68, zijn deze niet universeel. Vraag altijd vantevoren bij je leverancier voor welk aantal veren het doek geschikt is, zodat je het niet terug hoeft te sturen en de kinderen nog steeds niet kunnen springen.

Lengte veren:

Kijk ook goed naar de lengte van de veren op je eigen trampoline en de lengte van de veren bij de zaak waar je het trampoline doek wilt kopen. Er zijn namelijk trampolines in omloop van het zelfde formaat, maar met verschillende formaten veren. Hierdoor past het ene doek niet op de zelfde maat trampoline met een ander formaat veren. Vraag dit altijd vantevoren als het niet bij de leverancier op de website staat.

Formaat trampoline doek

: Sommige formaten trampolines verschillen maar 1 centimeter van elkaar. Mocht je dus een doek willen kopen en de maat van de trampoline globaal opmeten dan kan het zijn dan het uiteindelijk niet past. Zorg ervoor dat je de maat exact opmeet, en vraag bij de leverancier of het doek zal passen. Ook hier kun je voorkomen dat je ‘t verkeerde doek koopt.

trampoline doek

trampoline Springdoek